Monday, July 21, 2008

A hétvégi hűvös, szeles, de tiszta és napsütéses időben körbeautóztuk a környéket. Kiváncsiak voltunk a tőlünk keletre, a Temze óceánba ömlésénél található, sokáig elszigetelt szigetre, Sheppeyre. A sziget a 70-es évek szegény East-Endereinek kedvelt turistahelye, mondhatni Velence-tava volt. Nos, ebben nem is "csalódtunk".
Kezdek ismerkedni a 80-as évek angol tömegkultúrájával. Egyik projektem kapcsán, a Bury St Edmundsba készült, az elmaradhatatlan helytörténeti kutatás kapcsán kiderült, miről volt híres a város a 80-as években: itt játszódott a LoveJoy nevű szappanopera (ugye érzitek ennek a súlyát???)
Szóval jó East-Enderekhez méltóan ügy éreztük, át kell élni a kiautózás örömét, még egy nagyméretű lakókocsi hiányában is.
Pár hangulatkép Queensbridge-ről, amit az 1600-as években elfoglaltak a hollandok, és 1960-ig elfelejtették visszaadni, Sheerness túldimenzionált hídjáról, a nyaralófaluról, és a sziget természetvédelmi körzetéről.

Sheerness partjainál találtunk egy igazi Mekk Elek boltot. Egy fura figura működtette, használt bútorokat javítgatott és árul, meg virágokat, meg cserepeke, meg törött kertitörpét. Mindezt nagyon olcsón. Ennek örömére jól bevásároltunk agyagcserepekből, ami a zöldségültetvényemet elnézve szükséges is volt.

No comments: