Monday, June 8, 2009

London - Brighton Bike TourE hónap 17-től (szerda este) 21-ig (hétfő hajnal) Budapest-Sopron-Bécs között leszek valahol.

2 hete megcsináltuk a London Brighton legendás bicikliutat. 11kor indultunk, este 8ra a Brightoni strandon élveztük a naplementét. Az Útközben szembejött a Laban Centre, aminek a környezete kicsit khmkhm, romos, a kertje meg a gyerek kedvence. Az épület a környező raktárak alkotta tájba szépen belesimul. Burkolata a 2 réteg között kissé koszlik, talán egyszer kicserélik, tisztítani kétlem, hogy lehet a cm2-nyi keresztmetszetű csövecskéket.

A 140 km-es út első fele a Londonbl való kivergődés Greenwichen és Dél-Londonon át. Aztán indulhat a kertvárosi london-suburb-legelő-ranch keverék. Az utat a hivatalos bicikliúton nem lehet gyorsan lenyomni, met a jelzések bármelyik bokor mögött rejtőzhetnek. Kitartás igazás a London-Gatwick szakaszhoz nélkülözhetetlen, egyes kóbor előfutárok ezt a 80 km-es szakaszt 9 óra alatt tudták letekerni, a jelöléseknek köszönhetően...

Brighton szombat este... No igen, ez a buli, parti, virsli (túlárazva), beach Siófokról jól ismert egyvelege. Számomra borzasztó. De a leégett egykori Pier csontváza igen romantikus fotótéma naplementében, sirállyal és a nem kevés csekély mennyiségű szeméttel keretezve.

Cheers!

No comments: