Friday, July 17, 2009

OV

Tenderdokumentáció majdnem készen. Hétfő estig meghosszabított határidő.

Vannak olyan pillanatok, amiket sose fogok elfelejteni. Például, mikor a megrendelőnk által küldütt projektmenedzser kérdezte, hogy Németországban van-e a headoffice. - Nem. - Akkor hol van? - Ez a headoffice! Jó, jó, de akkor hol van a backoffice? NINCS backoffice!!! Ez az iroda!!!!
Azt hiszem ez meglepte. És igen, teljesítünk!

Kedden kaptam két tapsolást az irodában.
Az elsőt azért, mert kijött az összesített eredmény a falu minden épületéről (26 blokk, egy blokk 4-8 épületet foglal magába), és a mienk kapta a legmagasabb pontozást az úgynevezett "lakásminőséget jelző" listán. Ez így lefordítva nagyon bután hangzik, a tartalma viszont magába foglalja, hogy mennyire mozgássérült-barát az épület, mennyire teljesíti azt a kitériumot, hogy valaki a lakását élete végéig, kisebb átalakításokkal használhassa, akár úgy, hogy közben mozgássérültté válik, és hasonlók.
A második tapsot azért kaptam, mert mi voltunk az egyetlen blokk, akik végigmentek az összes lakáson és felrajzolták az összes konyhatípust /összesen 30/. Ez nem olyan triviális, mint amilyennek elsőre hangzik, és a következménye egy egy konyhának simán befolyásolja a lakás kialakítását is. De aki nem megy végig a konyhákon, az ezt észre se veszi mindaddig, amíg el nem jut odáig, hogy szembesüljön egy pl. egy 6 személyes mozgáássérült szociális lakás konyhát berendezésének nehézségeivel. De a mi csapatunkban a konyháknak volt gazdája, aki törődjön velük :)

Összességében 11 hónapja dolgozok a projekten, a 4 kezdő tag egyikeként. A 11 hónap alatt annyira sok mindent tanultam, ami nem tanulható könyvből. Az első koncepciótól a decemberi telekmódosításon, az újabb blokk megnyerésén és kitalálásán át a szerkezetválasztáson, homlokzatkitaláláson, anyagválasztáson, majd az engedélyezési tervek és a mostani tenderdokumentásió elkészítésésén át annyi mindenen mentünk keresztül és olyan pozitívak maradtunk.

Annak ellenére, hogy a csapat 2 hete éjjel-nappal dolgozik - többen beköltztek az irodába- a hangulat kitűnő. Rengeteg közös nevetés, zenehallgatás, együttes vacsikészítés és étkezés, éjszakázás utáni croissantos-epres-tejeskávés reggelizés van már mögöttünk. De jó hangulat nélkül nem is érne semmit az egész.


Holnap befejezem az 1:2-es, 1:5-ös csomópontjimat az fém és üveg korlátokról, a belső falépcsőről és az előtetőről, , a konyhakonszignációmat és konyha-anyag-kimutatásomat, átnézem a 30 nem helyszínen készülő, és 25 helyszínen készülő fürdőszoba tervemet, és már mehetnek is árazásra hétfőn!

No comments: