Friday, August 21, 2009

pénteki napsütés

Londoni nyár. Na ne gondoljunk semmi 30 fok fölöttire. Az a bizonyos pénteki hangulat elkapott ma mindenkit az irodában. Olyan régen volt már ilyen péntekünk, amikor is mindenki nyugodt (értsd nincs nagyleadás, csak egy-két kiküldendő dolog, a hétfőre a nyomtatások meg már délben kényelmesen elkezdődnek). Reggel kedvenc japán munkatársam behozott egy éjszaka sütött friss tortát (tegnap együtt vásároltuk a hozzávaló gyümölcsöket a helyi organikus piacon) és hozzá habos arab kávét vagy illatos francia rózsateát (ezt én hoztam) kortyolunk. Aztán a reggeli mellett megy a pletykálkodás, hogy is lehet bekerülni a Hyde Parkban levő Serpentine tó úszóklubjába, hogy egyik barátomhoz csatlakozzunk a reggeli úszásban. Hamarosan dél, közös ebéddel (holland salátatál), mivel előadó érkezik ebédidőben, aki a PVC padló ökologikusságáról beszél, jó sokáig, mivel állandóan kérdezünk. Nem nehéz kitalálni, hogy különösen az újrahasznosítás menete és az újrahasznosított termékek érdeklik a csapatot. Még 1 palack fehérbort is nyertem a találóskérdés résznél, de jó is, hogy volt építőanyag óra, és a újrahasznosított anyagokról írtam anno.
A délután komótosan eltelik, a legnagyobb vitatéma, hogy hogy is töltse a csapat a tender leadásért a főnökünktől kapott jolly napot jövő héten.
Barátnőmmel fél 7 felé befejezzük a kettőnk által leadandó csomagot, aztán csatlakozunk a napsütötte pub teraszán sütkérezőkhöz. Az első pohár bor után már a megnyert palackot fogyasztjuk, és női szemszögből elemezzük a világ menetét.

No comments: