Sunday, February 7, 2010

Február

Az első hét elfutott... Januártól elkezdődött a design and build szerződés, és vele együtt a versenyfutás az idővel. 2 naponta mennek ki a terveim, amik az épülő épület részleteit taglalják. Nagy a nyomás az időkorlát miatt. Persze, olvastam, meg beszéltük, hogy iszonyúan ott kell lenni és minden tárgyaláson ezerszer meg kell fontolni, mit mond ki az ember, no meg annyit és annyiért kell vállalnia mindenkinek, hogy profitábilisak legyünk

A fürdőszobák konszignációja mindenféle bontásban megvan, és az eddig helyszínen épülőket is átalakítottam előregyártottá. Ez gyorsabb és kontrollálhatóbb technológia. Minden eddigi szituációra megcsináltam az előtte-utána terveket. Közben meg minden tárgyaláson érnek mikro-győzelmek, amiket nagy összekacsintások kísérnek, és után nagy "well done" (no meg egy sör este) jár az irodában :)

Emellett elkészültek a homlokzati blokk anyagaink újrahasznált komponensekből. 2 félét terveztünk. Az egyik fehér újrahasznált üvegkeverékkel, a másik barnással. A kézzel készült blokkok megérkeztek 1 hete, és a hét végére megkaptuk a géppel válogatott mixtúrából készülteket is. Hát persze, hogy nem pont olyan, mint ami alá lett írva a tervzsűri által. Döntés: be kell ezt is mutatnunk, alá kell íratnunk, stb. Maga ez az anyag külön nekünk lett kifejlesztve. Ezt most másik projekten is használjuk, de ott fluoreszkáló üveggel. Az anyagot neves egyszerűséggel n26-nak keresztelték, ami a mi helyszínünk a faluban.

A homlokzathoz elkezdődött az anyagok pontos specifikálása. Én a homlokzatnak "csak" a koncepcióján dolgoztam. Amit szeretek, bár megrajzolni és koordinálni az összes homlokzatot, na azt nem biztos hogy depi nélkül tudnám vinni.

A munka hétfőtől csütörtökig jó móka volt. Pénteken egész nap a Bartletten lógtam és élveztem a diáklét udvaron-ülős-dumálós-a-szünetben atmoszféráját, no meg a lebilincselő órákat, amiket az ember szájtátva és nevetve ül végig.

Péntek estére -a hossú múzeumi nyitvatartásnak hála- foglaltunk jegyeket jó kis társaságunkkal a Van Gogh kiállításra. Senki nem várt túl sokat, és hatalmas döbbenet volt a kiállítás. 3 órát voltunk bennt, és 10 percnek se tűnt. Eszméletlen tárlat... Az élményt persze meg kellett beszélni, úgyhogy az este hátralévő részét a Soho svájci bárjában folytattuk, ami vegetáránus ételekre specializálódtak.

Szombaton a peckhami projektünk lakossági konzultációja volt. Hárman mentünk az irodából a megrendelőnket, az önkormányzatot támogatni. A 4 órás szeánsz felejthetetlen marad. 4 óráig vitatkozni folyamatosan és védeni a védhetőt. Úgy szédültünk ki a nap végére, hogy remegtünk mindhárman :) Asszem belenyúltunk a darázsfészekbe:

És: hoppá, a tegnapi konzultációra máris van reakció és ahogy terjed a vélemény:
http://englishnationalistparty.com/brayards-building-plans-nunhead-news
http://www.nunheadlabour.blogspot.com/
http://www.fiona-colley.net/
http://nunheadforum.co.uk/forum/read.php?2,561

Este elmentem a Böjte Csaba estjére, ami egy igazán energiát adó esemény volt. Ő egy ferences szerzetes, aki árvaházakat alapított Erdélyben, és már több mint 2000 gyerekről gondoskodik. Ez eredmény a szememben!

No comments: