Thursday, April 29, 2010

Filmek

Az áprilisi munkáknak köszönhetően elmaradtak a blogbejegyzések befejezései.

Némi vizuális update:

Kis irodánk a Dubai TV-ben itt (igen, igen, én is benne vagyok, s ahogy rajzolom a fürdőszobákat, pedig tilos publikálni a projektet még egy évig). Az első 4 percet érdemes áttekerni, aki nem ért arabul, a többi angolul van. Még az új hajónkról is szó esik, huhúúúúú!

A fáradtan hazaesés-másnapi teendőkön való éjszakai rágódás konstans ellenszereként számos alkalommal tévézést választottam. Sorozatfüggésre hajlamos társaimnak ajánlom a Madmen sorozatot, ami a 60-as évek New York-i reklámügynökségének napjait mutatja be. A sorozat előnyére legyen mondva a korhű környezet és a konzekvens karakterek.

Online nézhető 70 percig naponta itt:

http://www.watchmadmen.comhttp://en.wikipedia.org/wiki/Mad_Men:
"Mad Men has received critical acclaim, particularly for its historical authenticity and visual style, and has won multiple awards, including nine Emmys and five Golden Globes. It is the first basic cable series to win the Emmy Award for Outstanding Drama Series, winning the award in 2008 and 2009."
Egy harmadik érdekes, három részes, brit perspektívából bemutatott brit animációtörténet filmre véletlenül bukkantam. Főnökömmel, Philippel, lakásnézőben voltam, és a lakásban feltűnően sok grafika volt. A felső szobában egy grafikusstúdió volt berendezve. Evett a kíváncsiság, kinek a házában járhatok, amikor észrevettem egy BAFTA plakátot üveg alatt, amin Bob Godfrey neve szerepelt. Ha az ember figyelmesen nézte a többi grafikát, 80%-ukon fellelte ugyagyezt a nevet. Bob Godfrey egy jelentős brit animátor, ás róla olvasva jutottam el a BBC 4 által készített Animation Nation filmig, ami a youtubon elérhető.

Jó szórakozást ;)

No comments: