Sunday, August 15, 2010

Cahors

Két hét dél-franciaország. Erről lesz szó a következő pár írásban.
Igyekszünk kitenni a túratérképeket, a túra megtételének módját, hosszát és idejét, hátha valaki kedvet kap.

Ott kezdtük, ahol tavaly abbahagytuk: Cahors-ban, a Midi-Pyrenees régióban. Ez a nap, amit itt töltöttünk, tulajdonképpen az utazás kipihense volt egy kellemes bicajtúrával. Eső? Esett. Én már kezdem tökélyre fejleszteni azt a képességemet, hogy ilyenkor bárhoil el tudok aludni, úgyhogy tekertünk, mikor nem esett, aludtunk, mikor épp esett.

Cahors elsősorban mészkőhegységek veszik körül. Ezt fúrják-faragják, így jött létre a konzolos folyosó [2. kép] (itt is aludtam ám), a mészkőbe vályt üreglakások, kapuk, [3. kép] stb.

Cahors fontos bortermővidék, erről tavaly írtam. Másik fontos fekvéséből adódó jellemzője, hogy a compostellai zarándokút egyik állomása.

Cahors-ban nem sok időt töltöttünk idén, de amit nem akartunk kihagyni, az az esti híd fény-hangkáték volt, ami teljesen ingyenesen élvezhető bárki számára két hónapon keresztül [4.5. kép].

És hogy ki van az első képen? Nem más, mint az élet császára, csizmáskandúrőfelsége, aki egy középkori vendéglőlakója, ennek minden előnyével és hátrányával.

.


No comments: