Monday, August 16, 2010

Cauterets - Refugee des Outlette - Cauterets

Esik. Erre ébredek. Konstatálom félálomban, hogy nem aludtam el, nem kell bemennem dolgozni, minden redben, éppen csak esik. Visszaalszom. Esik. Még mindig. Nem, már szakad. Csak a sátorból kikelni nem kellemes, de ha az ember egyszer kinnt van, már nem is zavaró. Sajnos egész napra esőt jósolnak, így felkerekedünk, és irány dél, a Pireneusok. Délutánra érünk Cauterets-be, ami egy tündéri hegyi falu a magas-Pireneusokban. Termál-vizére nemzedékek óta települnek rá a fürdő és egyéb kúra funkciók. A levegő csodás, a táborunk pedig kifogástalan, teljes panorámával minden irányban.

A finom friss francia bagett és croissant bekészítése után első túránk Cauterets-ből indult a Pont d'Espagne-n át a Vignemala csúcs felé. A Refugee des Outlette menedékházig jutottunk, eddigre az idő feltisztult, és az embernek fájt a szíve, hogy mért kell lemennie a faluba aludni estére :) Aki itt szeretne aludni, telefonáljon oda előtte.
A túra 28 km volt, 1100 m szinttel, 9 óra alatt, amiben 2 x 30 perc phenő volt. Nagyon kitáblázott az út, eltévedni szinte lehetetlen.No comments: