Tuesday, January 4, 2011

2011

2011. Kezdjük mindjárt egy gyors listával, amit egyfajta ajanlónak is szánok. Mi is volt 2010-ben megdöbbentően jó:

- hanganyag: most nem egy konjkrét koncertet emelnék ki, hanem egy hangos könyvet, jobban mondva egy nyelvleckét. Felfedeztem magamnak Michel Thomast, aki egy 10-es években született nyelvéz és pszichológus. Életútja sokban hasonlít Arthur Koestler-ére, már ha lehet ilyen hasonlatot tenni. Gyermekkorában megtanult a lengyel mellett németül és franciául, majd később, megmenekülvén Auschwitzból, egy nyelvészeti metódust alakított ki, ami a hallásra épít. Ezzel tanította a leghíresebb pácienseit, mint Grace Kellyt anno nyelvekre, és fantasztikus hanganyagot hagyott hátra. Hát, így öröm franciául tanulni. Ha valakit érdekel, megvannak a CD-k.

- túra: azt hiszem, nem tudnék választani a magas pireneusi túrák és a tengerparti futások és a soproni séták között.

- vizsga: az év végén letett angol nyelvvizsgámnak és a tavasszal letett építész kamarai vizsgámnak egyaránt nagyon nagyon örültem.

- dolog: hát, hogy többen leszünk tavasszal

Aki pedig Sopron környékén van, feltétlenül nézze meg a felújított sopronbánfalvai volt Pálos kolostort! Nagyszerű élmlnben lesz része nemcsak a kolostor, hanem a benne található műtárgyak miatt is. Kötelező! Hamarosan fotók is jönnek.

Mindenkinek jó évet!

2 comments:

by zenjebil said...

de jo Ada, gratulalok mindenhez, a babahoz es a vizsgahoz meg amugy is!!
Boushra

morassee said...

Koszi Boushra! Hajra a szuper rajzokkal!