Wednesday, May 4, 2011

Első hónap

Kicsi Mira első hónapja elröppent.

Míg Mirára várva attól tartottunk, hogy nem fogjuk tudni, mit is akar és egy sírás analizáló készüléken gondolkodtunk, megérkezésével ezek az aggályaink gyorsan szertefoszlottak. Ez nem véletlen, hiszen egy újszülött máshogy sír ha éhes, ha álmos, ha pisis, ha fáj a hasa és ha szeretetre vágyik, és ezeket a sírásokat nehéz összekeverni.

Kezdetben Mira sokat varázsolt - volt étel varázslás és pisi varázslás. Ennek most már új hangok adnak helyet. Másik változás, hogy a kezdeti semmibe bámulást felváltotta a fókuszált nézés, és az utóbbi napokban a felé akasztott tárgyakra figyelés.

Bár eddig is kiszámítható volt a kicsike, ez még fokozódott. A svájci óránál pontosabban jelzi a három órás időszak elteltét.

A fürdés hatalmas kedvenc még mindig.

Új kedvencként bejött a mama énekének hallgatása. Igen, előkotortam agyam hátsó zugaiból a gyerekdalokat, bár ezekhez holmi szolmizációs emlékfoszlányok is hozzáragadtak örök érvénnyel. Innen már csak egy ugrás a szolfézs órai felelés élménye, node ugorjunk, elvégre most nem rólam van szó.

Rengeteg sétát tettünk eddig kettesben vagy hármasban. A legjobbakat össze fogom gyűjteni, hátha másnak is szüksége lesz rájuk.

A kezdeti nélkülözhetetlen slinget kezdi felváltani a BabyBjörn kenguru és a babakocsi, amit a hétvégén felavattunk. A slinget kis méretű babákhoz csak ajánlani tudom, eszméletlen, ahogy a Kicsi Mira megnyugodott, ha benne himbálózott rajtam.

Három hetes korában pedig elkezdtem futni, de persze csak szépen, fokozatosan. Nagyon szuper, hogy az ember teste milyen gyorsan tud adaptálódni. Harmadik alkalommal már a régi körömet futottam.

No comments: