Monday, December 31, 2012

2012 vége

Mira az előző bejegyzést követő másnap elénekelte a Hinta palintát is, úgyhogy kibékültünk.
Emellett az egyszótagú szavakról áttért a bonyolultabbakra. Így jött a képbe az el(e)fánt, a zebra, strucc, sas, nadrág, harisnya, valamint további hasznos alapszavak, mint tapír és vöcsök. Zénó meg 8 hetes kora óta sokat kommunikál hangokkal, pláne, ha van kivel.

A karácsonyt minimál költségvetésből megoldottuk. Mira kapott egy könyvet, a Babája meg ruhákat (Zénó kis ruhácskájáit). A nagy szenzáció - az utolsó pillanatban beszerzett - karácsonyfa volt, amit Mira saját ízlése szerint át is rendezett. Karácsony másnapján találtuk egy zsákban - kirakva az utcára - az óriás betű puzzle-t, amit közös megegyezéssel rögtön be is fogadtunk, és azóta is jól szolgál..

A karácsonyi szünetet a múzeumok felkutatásával töltöttük. Két kedvencünk a Dockland Museum és a Tate Modern lett. Mindkettő sétatávolságban, mindkettő gyerekbarát és nagyon izgalmas. Előbbiben szuper helytörténeti dolgok vannak, utóbbiban külön gyerekszekció no és modern művészet, aminek nagy része Mirának már teljesen élvezhető. Nagyot bulizott Moholy-Nagy László zenés videoinstallációjára, végignézte a képeket, szobrokat is. Mind a négyen jól szórakoztunk és titokban jót derültünk az elmélyült műélvezőkön.

Az év két legjobb dolga pedig a Zénó születése no és a soproni nyaralásunk volt. De szép év volt ez is!
No comments: