Sunday, January 5, 2014

Januar

A karacsonyi szunet utan is van elet - legalabbis remelem. Ugye? Hat, mi megfogadtuk, hogy minden hetvegen megyunk valahova, kimozdulunk es jo dolgokat csinalunk a macskakkal.

Szombaton a halas akvariumhazba mentunk, a jo hideg, esos, szeles idoben a tengerparton jol esett a fedett terben lenni. Zenot nagyon lekotottek az oriasi halak, a rajak, meg a rakok. Olyan jo volt latni, hogy ennyire erdeklodo es a sajat tappancsain vegigjarja az akvariumhazat. Mirmonak a tengeri csillagok, a bohochalak a kedvencei, ehhez jottek ujdonsagkent a murenak es a meduzak. Hazafele jovet vettuk eszre, hogy Mirmo otthonrol magaval hozta, es vegig a zsebebe rejtve magaval vitte a kicsi fa tengericsillagjat, bohochalat es tarisznyarakjat, amiket Olgi mamatol kapott. Mert o felkeszult a kirandulasra! En s majdnem csinaltam egy fotot, de aztan epp akkor hoztak az ebedet, igy elmaradt.

Vasarnap kozkivanatra az allatfarmra mentunk vonattal. Hal Istennek Mirmo kinotte a piros kabatjat, igy mar az uj kabatkajaban feszitett ma, ami asszem meg melegebb, es Mirmo buszken meseli, hogy a Decathlonba vettuk. De a mai legnagyobb meglepetes az volt, hogy vettunk szenat (elso eset) es Zeno ahogy meglatta, rogton kert belole, es adta a teheneknek. Mirmo meg csak allt, es foldbe gyokerezett a laba, mert o sajat bevallasa szerint fel a bikatol, bar ok a kedvencei a farmon. Hat Zeno egy cseppet se felt, ugyesen dugdosta be a szenakat, aztan felszedte a leesett szalakat, es azokat is. Mirmo inkabb a dolgok logisztikajaval foglalkozott, nevelgesen ujabb szena beszerzese Zenonak, a penz kipumpolasa a szuleitol, stb.

Nehany kep a hetvegerol: a lisztes fotoktol nem kell megijedni, csak leesett a ho a gyerekek allatfarmjan.
A gyerekszeken eloszor veszekedtek, en ilyenkor egy ido utan rajuk hagyom, kimegyek a szobabol. Mire visszamentem, felvaltva tologattak egymast.
 Az utolso kepeken Mirmo a harmasikrei egyiket pasztorgatja.

1 comment:

binzi51 said...

Nagyon jók a képek! Jól teszitek, hogy amikor csak tehetitek kimozdultok. Mindenkinek nagyobb élmény, mint otthon nyűgösködni.