Sunday, March 16, 2014

A hetvegen felfedeztunk egy vadasparkot, ahol a (valamikori) oshonos fajokat mutatjak be, meghozza egy erdoben. Nagyon nagy sikere volt, a gyerekeket azzal csabitottuk, hogy biztos lesz roka is.
A rokanak kulon tortenete van, hoszen nehany napja lattunk egyet este az ablakukbol. A kapuban alldigalt eleg sokaig, mivel nem jott se auto se ember. Azota is minden nap figyeljuk, hogy ott van-e, de nem lattuk. Ezert volt nagyon erdekes, hogy lehet hogy roka is van az allatkertben. Szerencsere epp elcsiptuk az atetesuket, es egy kicsit szedelgos roka elo is botorkalt a napsutesre, hogy egyen. De az elmeny megvolt.

A suninek is nagy sikere volt, amit egy sotet helyisegben lehetett megfigyelni, ahol csak voros lampa egett. Eloszor mindenki kicsit megszeppent, de amikor a szemunk megszokta, eszrevettuk a sunit, meg az ejszakai egereket is.

A farkas, nyest, boleny, vadlovak, szarvasok mind nagy elmeny volt. Aztan persze mindig vannak kisebb allatkak, akik a szivukbe lopjak magukat, mint az erdei hangyak, akiket a gyerekek megszantak es morzsakkal megetettek, meg az osszebujva alvo hodok, akikhez tobbszor vissza kellett mennunk, meg a golyak, akik Zeno kedvencei lettek, meg a mehecskek, akiknek a mezet a kis boltban meg is vettuk.

Aztan a gyonyoru idore valo tekintettel kimentunk a tengerpartra kavicsozni, ami szinten oriasi elmeny volt. Zeno es Mirmo teljesen eksztazisba estek a hullamoktol, nagyon orultek a viznek, a napsutesnek es a rengeteg kavicsnak, kagylonak. Masnap elsetaltunk a molo vegere, Mirmo szaladgalt oromeben, Zenci meg mutogatta, hogy 'hajo', meg 'tenger'.
1 comment:

binzi51 said...

Csuda jók vagytok!Ez a "Zenci" nagyon tetszik, meg a "Mirmó" is.