Monday, April 7, 2014

A heten Mirmo harmadik szulinapjat unnepeltuk. Tortaval, jokivansagokkal, meglepetesekkel, amik kis boritekokban erkeztek. Mirmo a szulinapi tortajat bevitte az oviba, ott elvagta, es minden gyerek kapott egy szeletet. Persze csak akkor kaptak meg a becsomagolt tortat, amikor a szulok a gyerekekert jonnek, mondvan, hogy dontse el a szulo, hogy odadja-e. Ebbol  3 dolog szarmazik: 1. A gyerekek a becsomagolt, es a szulonek kezbesitett tortaszeletre piranjakent harapnak ra, jo esetben a kezunket nem nyelik le hozza. 2. nem vacsoraznak. 3. amikor Zeno szeretne Miratol valamit, kifogastalan bangladesi tajszolasban azt a valaszt kapja tole, hogy "addig nem adom oda, mig mami nem jon erted".
Szulinap alkalmabol rengeteg cserepes viragot is vittunk az oviba, amiket Mirmo a kertben el is ultetett a dezsakban.
A het masik nagy elmenye az eso volt. Talaltunk csigat, amit oktatasi celbol be is vittunk az oviba. Az ovonenik nehezen hittek el, hogy igen, megfogtam a csiga hazat, egy IGAZI csigaert. De nagynehezen visszaestek ovonoi szerepukbe, es megigertek, hogy a gyerekekkel megnagyitozzak a csigat. Mirmo allitotta, hogy ez letre is jott.

Hetvegere mindenki nagyon kifaradt. En pentekre a Chipperfieldes munkam nagy reszet leadtam, de amikor szerdan beleutkoztem egy "megtervezett" 1.5 m x 2 m magas uvegcsillarba, rohogogorcsot kaptam. Belerajzoltam az embereket a csillarba, nagysagrend erzekeltetese celjabol. Aztan a tobbiek is otleteltek, volt, aki hastancosnoket szeretett volna ott latni, volt, aki csak megkerdezte, a lampa uvege homokfujott-e, mert ha nem, majd az lesz. Node, pentek este letettem a lantot, es szombaton elzarandokoltunk megnezni a bolenyeket.

Bolenyek mellett elojottek a kigyok is, ugyanis felmelegedett az ido. A kedvencek a viperak lettek, a hangyak pedig az orok befutok.Talaltunk egy oriasi hangyafeszket, Zeno elkezdte rogton etetni a hangyakat morzsakkal. Na, erre a jo 2 meter magas epitomunkas latogatok odasereglettek, es csodalattal bamultak Zenot. Mirmo nagy elmenye az volt, hogy a szarvasok elott a gondozoneni kihozott egy szarvasagancsot, amit a kicsit megsimogathattak. Zeno eleinte felt tole, igy Mirmo fogta a kicsi kezet, es segitett neki simogatni.

Vasarnap esos ido lett, igy a csalad hajoval elment szavazni, majd egy nagyot durmolt, majd megunnepeltuk Viktor szulinapjat. Mirmo a hetvegen ket szelsoseges allapot kozott csapongott: Vagy Zenotol mindent elveve kiallhatatlan volt, vagy pedit Zenot csak "my little brother"kent emlegetve olelgette, fogta a kezet, tanitgatta, etette, altatta, oltoztette, pelenkazta, es meg sorolhatnam. Szegeny Zeno neha mar menekult volna elole...
No comments: