Wednesday, May 28, 2014

Kapirgaszas

Bizony, bizony, az autonk nem javult meg magatol meg most sem, de mar legalabb sikerult elvinni a szervizbe, igy a megjavulasi eselye elkezdett rohamosan noni.

Addig is folytatodnak az automentes hetvegeink, ha esik, ha nem.

Egyik kedvenc programunk, amelyet kivaloan lehet uzni esoben-napsutesben, a 'kapirgaszas'.
A 'kapirgaszas' fontos kelleke egy kisebb bot, amellyel a parkban levo hatalmas platanok kergeit lehet lekapirgaszni (innen a nev), es alatta olyan izgalmas dolgokat talalni, mint apro fulbemaszok, larvak, hangyak, sot nehany ritka esetben pincebogarat! A nagyito is nalunk szokott lenni, de a dolog esszenciaja maga a tevekenyseg.

Nehany kep izelitoul mellekelve.

Az esos hetvegeken is megyunk setalni. Szegeny Zenci egyik ilzen seta alatt fel labbal beleesett egy vizzel telt ereszcsatornaba, mert szegeny azt hitte, csak egy pocsolya. Jol megilzedt, amikor az egyik laba egyszer csak eltunt. Na meg mi is.

Masik esos hetvegen az olimpiai uszodaba mentunk, ami ket hete nyitott. (Ott Zenci az ujjat csipte be az uvegajtonal.)

Igen, volt nehany szep napos napunk is, igy az allatfarmra is ellatogattunk etetni, no meg az ujonan megnyitott olimpiai parkban korul szimatoltunk kicsit, peldaul felmentunk a kilato toronyba. Meg persze a sarki fuszerest, a viragboltot, pekseget, parkokat es jatszikat ujra es ujra felfedezzuk...
No comments: