Monday, August 11, 2014

Amberley

Amberley-ben voltunk hetvegen. Itt egy technikai muzeum van, ami olyan, mintha a Tesz-vesz Varos kelt volna eletre. Utaztunk 1928-ben keszult buszon, regi kisvasuton, megneztuk a 2000 eves faforgacsolo technikat, pihentunk a tabortuznel, felborogattuk a faronkoket, hogy megnezzuk alattuk a bogarakat, lattunk reges-regi tuzoltoautokat. Kavicsoztunk a meszegeto kemencek mellett es szamoltuk a szitakotoket a kis tavacska mellett. Es mindezt ugy, hogy senki nem ult babakocsiban, mindenki erdeklodott es lelkesedett. A kicsik kaptak ket kis jatek vonatot, amik azota is nagyon nepszeruek.

Vasarnap oriasi vihar volt. Reggel elegge megaztunk, pedig csak kacsat etetni mentunk a szomszad utcaba. Delutanra oriasi szelvihar lett, ugyhogy benti programot csinaltunk, elmentunk felfedezni az IKEAba. Mirmoka talalt olyan babat, amibol mar 3 ugyanolyan van neki. Nagy nehezen, de meggyoztuk, hogy ez a baba ide tartozik, es az aruhazban nagyon jo helye van, mert itt tud a tobbi babaval es allatkaval is jatszani. Mirmo nehez szivvel, de hiszti nelkul elkoszont a babatol, akit legkozelebb is meg fogunk latogatni. Az aruhazbol kifele menet allitotta, hogy o jateksirast hall a fenti emeletrol, es biztos a baba sir... Mondtuk, hogy az lehetetlen, es mi sem viszunk haza minden kisbabat, akivel csak talalkozunk.
Apropo, kisbabak. Az IKEAban annyi a kisbaba, hogy muszaly voltam megkerdezni Mirmot, hogy a kisbabak az IKEAbol jonnek-e, vagy mashogyan szuletnek. Buszke voltam ra, hogy nem dolt be.

No comments: